2003 — 2013

dtailed is now VERDE
Visit verde.io for my latest digital design and development work.

If you're after my photography, visit my portfolio or check out my photobook.
You can also find me on Twitter and Instagram.

Tudor Prisăcariu

“Trenul groazei” si cateva concluzii

Ma uit aproape zilnic la stiri, insa fiind plecat din Bucuresti pentru o saptamana, nu prea am mai facut acest lucru in acest timp. Prin urmare, in necunostinta de cauza am fost surprins ca la ora 9 sa mi se spuna in gara din Predeal ca desi mi se pot vinde bilete (fara loc), sansele sa ajung in Bucuresti cu mai putin de cateva ore intarziere sunt minime din cauza zapezii. “Jucand periculos”, ne suim totusi in trenul groazei, Rapidul 826.

In tren zvonuri de genul: zapada de 1m in Bucuresti, trenuri plecate de la ora 6 inca nu au ajuns, viscoleste de nu se vede nimic, nu mai ajungem acasa, o sa murim cu totii, etc.

Pana la Ploiesti totul bine si frumos. La Ploiesti stationam cam 1 ora.

Avansam cateva minute pana la Brazi. Dupa care stam cam 30.

Aceeasi poveste la Crivina.

Si la Peris.

“Cosmarul” se incheie (cel putin pentru noi) la Buftea, unde reusim (dupa chinuri groaznice) sa ajungem la Ame.

Multe din cele spuse mai sus sunt, evident, exagerari. In afara de faptul ca a trebuit sa stam in picioare in mare parte din timp (neavand loc), situatia nu a fost nici pe departe atat de dramatica. Multa lume a avut insa tendinta sa dramatizeze si apoi din gura in gura sa distorsioneze putinele informatii existente.

Ajungand in cele din urma in Bucuresti, am constatat ceea ce banuiam si anume ca, desi zapada este intr-adevar foarte multa, situatia nu este nici pe departe atat de critica. Mi-am adus aminte de copilarie cand ierni de acest gen erau ceva obisnuit si erau zile cand nu mergeam la scoala din cauza asta. Intre timp, mass-media a creat o psihoza in randul oamenilor, transformand o ninsoare abundenta intr-un eveniment dramatic care ar putea genera o rascoala impotriva autoritatilor. Din proprie experienta stiu ca un strat de cativa cm de zapada a creat haos in Londra. In conditiile astea, cei 40-50cm din Bucuresti nu aveau cum sa nu dea totul peste cap cel putin la fel de rau.

Relaxati-va oameni buni!

Published by Tudor Prisăcariu on
Categories: Bucharest, Self, Souls
Share: Facebook Twitter

Comments

miChou #

3 Jan 2008 • 22:58

ohooo… păcat că nu ai prins ÅŸtirile de azi. cel puÅ£in pe Antena1 ÅŸtiristul de la prânz a prestat mai ceva ca Divertis. Problema e că el chiar încerca sa fie convingător legat de „haosul create de ninsoare” :))