2003 — 2013

dtailed is now VERDE
Visit verde.io for my latest digital design and development work.

If you're after my photography, visit my portfolio or check out my photobook.
You can also find me on Twitter and Instagram.

Tudor Prisăcariu

Legea pentru protectia spatiilor verzi urbane

Cititi cu atentie si pregatiti-va de actiune:

****

CITITI CU ATENTIE SI FORWARDATI CUI CREDETI CA S-AR PUTEA IMPLICA ESTE FOARTE IMPORTANT CA SAPTAMINA VIITOARE SA SE ADUNE CIT MAI MULTI OAMENI SI ONG-URI IN PARLAMENT.

MIZA ESTE UNA FOARTE MARE

Buna ziua tuturor,

Am fost astazi la ministerul mediului la dezbaterea publica pe tema sustinerii si amendarii OUG 114/2007.

Din partea autoritatilor, au participat dna Varga, secretar de stat in minister, dl. Marius Marinescu, senator PC, si reprezentanti ai citorva primarii.

Au fost si doua ziariste, de la Jurnalul National si Adevarul Verde.

Din partea ONG-urilor imi amintesc de (scuze pentru cei omisi): ATU, Salvati Bucurestiul, Terra Ecologica, Eco-civica, Grupul Civic Bucuresti, Mare Nostrum, Sighisoara Durabila, ViitorPlus.

Concluziile intilnirii:

A. guvernul va sustine amendarea ordonantei cu:
– in afara suprafetei minime de spatiu verde, se va cere o repartitie uniforma a acestuia spatial (minim x mp spatiu verde/kmp)
– primariile trebuie sa refaca PUG-urile in termen de 6 luni, cu exitnderea spatiilor verzi pina la limitele legale. Sanctiunile pt nerespectarea prevederii, foarte aspre, chiar penale.
– se va detalia definitia pentru spatiile verzi, care e incompleta

In rest, se va promova forma ordonantei in care se interzice ORICE constructie pe spatiul verde.

B. Saptamina viitoare va avea loc o noua intilnire, unde vor fi chemati si: reprezentantii partidelor, presedintii Camerelor, presa. Se doreste obtinerea unui acord public pentru aceasta ordonanta din partea liderilor politici.

TOATE ONG-urile interesate sint invitate sa participe. Cu cit mai multi, cu atit mai bine.

C. CEL MAI IMPORTANT

Din experienta Mariei Bec, vicepresedintele asociatiei “Ia-ma acasa” si a senatorului Marius Marinescu, care au reusit sa treaca prin Parlament legea pt protectia animalelor:

La sustinerea in plenul Camerei a ordonantei, trebuie sa fim prezenti CIT MAI MULTI oameni acolo, in carne si oase, ca factor de presiune.

Scrisorile si petitiile NU CONTEAZA. Nu le citeste nimeni. TREBUIE SA FIM ACOLO. Si multi: cel putin citeva sute (la legea pt protectia animalelor au fost 400).

In ultima saptamina a lui Ianuarie, se va discuta ordonanta in Camera. Cine este din provincie, pregatiti-va pentru o calatorie la Bucuresti anuntata cu MAXIM 24 de ore inainte.

Va rog trimiteti acest mesaj tuturor cunoscutilor care ar pute sa ne sprijine!

Toate cele bune,
Mircea Ilie

Vicepresedinte,
ViitorPlus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila

Published by Tudor Prisăcariu on
Categories: Random
Share: Facebook Twitter

Comments

AMALIA #

18 Mar 2008 • 12:55

Cei ce cunoasc astfel de situatii cu referire la cele prezentate de dl.Mircea Ilie, ar fi bine sa le faca cunoscute, poate vom reusi sa rezolvam cate ceva.

AMALIA #

18 Mar 2008 • 12:49

Buna Mircea!
M-a bucurat sa dau peste interventia ta, ca semn de alarma, pentru ca eu sunt cu adevarat indignata si ingrijorata.
In orasul Suceava, continua distrugerea spatiilor verzi, mai ales ca e an electoral. Am nevoie de cat mai multe informatii cu privire la noile reglementari si drepturi ale forurilor indreptatite sa acorde importanta acestor zone cu verdeata din perimetrul oraselor. Te rog Mircea, ajuta-ma!