2003 — 2013

dtailed is now VERDE
Visit verde.io for my latest digital design and development work.

If you're after my photography, visit my portfolio or check out my photobook.
You can also find me on Twitter and Instagram.

Tudor Prisăcariu

In cimitirul Eroii Revolutiei nu se fac poze

Si de data asta nu prea aveti cum sa va ascundeti si bodyguardul e corect si nu vrea sa-si piarda slujba. Mi s-a spus ca pot insa face din strada, pentru ca acolo n-are ce sa-mi faca. De ce nu se pot insa face poze? Raspunsul e simplu: pentru ca locul cu pricina apartine de cimitirul Bellu unde, asa cum ati aflat din postul precedent, nu se fac poze. Daca la Bellu mai era cum era, aici sunt total depasit. De ce intr-un cimitir care de fapt e (cel putin dupa parerea mea) un monument (nu atat vizual cat prin prisma lucrurilor scrise acolo) pe care ar trebui sa il vada toti romanii, nu se pot face poze? Ne cinstim eroii dar ii tinem ascunsi in spatele unui gard? Facem si cu ei la fel cum s-a facut cu intreaga revolutie, adica ascundem adevarul? As fi foarte curios sa vad ce are de spus familia uneia din persoanele ingropate acolo…

Si e pacat, pentru ca faptul ca cineva pune globuri tricolore intr-un trandafir de langa un mormant e poate un lucru pe care ar trebui sa-l vada mai multi romani.

Published by Tudor Prisăcariu on
Categories: Details, Places, Souls, Stories
Share: Facebook Twitter

Comments

lulu #

29 Dec 2008 • 09:47

Acu…ca o intrebare…nu vi se pare ciudat ca e singuru cimitir fara garduri inalte? Am trait sa aud si chestia cu “cimitir decorativ”…
Mie imi pare mai mult a demonstratie din partea celor care ne conduc si nici pe departe o comemorare a unor oameni care au murit pentru o cauza. Ceva de genu: Iete ce de fraieri au murit ca sa ajungem noi la putere…
Da ma rog…o fi doar o impresie…

DarkFantasy #

17 Sep 2008 • 09:14

:))..Romulus…poate asa ar trebui…dar eu am zeci de poze facute prin cimitire…am una chiar intinsa pe un mormant..:))…”amenda” a fost: “o portie copioasa de ras cu prietenii:))”…in fine..avand in vedere ca sunt din Vaslui…totul se explica…aici totul se trateaza cu superficialitate:-j…

Romulus Cristea #

2 Jul 2007 • 18:56

Fotografierea in orice cimitir este interzisa, nu doar la Bellu. Exceptii doar cu autorizatie speciala temporara sau, oficial, contracost conform unei Hotarari CGMB. In plus, si la exceptiile pentru fotografiere trebuie respectate anumite reguli. Celor interesati le-am oferit unele amanunte interesante la sectiunea “In cimitirul Bellu nu se fac poze”.

sabina #

12 Jan 2007 • 21:43

ce draguta e ideea cu globutele. geniala.. nu m-as fi gandit la asta nici intr-o mie de ani. Uite, chestiile astea sunt cele mai misto. la care nu te-ai fi gandit niciodata. Si mai sunt si super dragutze. Dau un aer uhm.. festiv suna cam macambru, dar un aer de familiaritate si impacare cu moartea si cimitirul. mi-ar placea sa pot sa fac si eu asta :)

Andreea #

9 Jan 2007 • 20:13

Restrictiile la fotografiat in Romania sint de cele mai multe ori absurde. Pot sa inteleg de ce nu e voie sa faci poze linga obiective militare (desi de cele mai multe ori obiectivul miliar consta intr-o baraca pe cale de a se darima si un camion iesit din uz de 10 ani). Dar de ce n-ai avea voie sa fotografiezi un cimitir, sau sa-ti faci tie o poza la mall cu prietenii la o masa nu pot sa inteleg. Suspectez ca de cele mai multe ori nici nu exista vreo interdictie la fotografiat ci pur si simplu bodyguarzii care se plictisesc facind ronduri gasesc ceva cu care sa-si piarda timpul si sa distreze, inventind pe loc o asa zisa regula.

iancu #

9 Jan 2007 • 18:55

Tiberiule, ce zici tu suna foarte “romaneste” din pacate…

Eu insa ma gandeam ca poate merg poze cu telefonu mobil, mai discrete :P Parca vad ca stramba Tudor din nas la idee :)) Da acuma mi-am luat tel cu ap de 3.2 mp si deocamdata s incantat de ideea de a surprinde mai usor ce vrei sa fotografiezi in mediul urban (si nu numai) :)

Tiberiu #

9 Jan 2007 • 09:33

Eu susÅ£in restricÅ£iile de fotografie în acelaÅŸi timp cu bodyguarzii “flexibili”. AÅŸa toată lumea este fericită: familiile că li se asigură (literal) intimitatea, bodyguardul că îi iese de una mică după program ÅŸi tu că ai la ce să faci poze.