2003 — 2013

dtailed is now VERDE
Visit verde.io for my latest digital design and development work.

If you're after my photography, visit my portfolio or check out my photobook.
You can also find me on Twitter and Instagram.

Tudor Prisăcariu

Drumul scolii

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Drumul scolii - Scoala Generala 154, Drumul Taberei, Bucuresti

Probabil ca fiecare dintre noi are amintiri legate de drumul dintre casa si scoala generala, drum pe care uneori pierdeam multe ore impreuna cu prietenii. Impins de aceste amintiri, m-am decis spre sfarsitul lunii august sa recreez o astfel de zi, redescoperind locuri prin care nu mai fusesem de ani de zile. Ceea ce am gasit nu a fost insa atat de placut. In locurile unde alta data jucam fotbal au aparut acum garduri de fier. La fel se intamplase si in curtea scolii, care era complet inchisa in ciudata faptului ca este un spatiu imens. Terenul de fotbal al scolii fusese acum transformat intr-un teren particular care putea fi inchiriat. Parcul de langa scoala disparuse cu totul. Pe alte strazi se schimbau, pentru a nu se stie cata oara, conductele.

Uitandu-ma acum la aceste poze si la restul pozelor care au fost puse in ultimul timp pe Bukresh ajung la concluzia ca in Romania de azi exista falsa credinta ca tot ce e vechi trebuie dat la gunoi, sau eventual inlocuit cu o varianta moderna ce “corespunde” “standardelor” “atotstiutorilor finantatori” din vest. E bine sau e rau? … raspunsul v-il dati singuri. Important e sa va puneti intrebarea.

Si pentru cine e curios, e vorba de Scoala nr.154 din Drumul Taberei (intre Tricodava si Raul Doamnei).

(Pozele au fost facute in luna august)

Published by Tudor Prisăcariu on
Categories: Places, Self, Stories
Share: Facebook Twitter

Comments

R.Florin #

16 Apr 2011 • 22:51

Pe Stelica si-l mai aminteste cineva?
SALUT ADY!!! (ADRIAN PREDA), tu tre sa fii colegul meu artist,care canta la vioara nu?, ai uitat sa treci acolo pe Boteanu Adrian la care ma duceam acasa in pauze si ascultam cherry cherry lady,si-mi aduc aminte ca avea un ceas in dormitor care era facut de tasu,….suna de scula tot cartieru.
Imi permit sa mai trec la lista ta pe Fedorovici Robert,Iliescu Cristina( mama colegului lui fimiu la gradinita).
Bai dar de Castoru,Ceapa siiii,cum il chema pe ala………..Pricope, erau cu noi in scoala. Mai stiti cand veneau militienii si le varsa la tiganci gumele turbo.etc.,etc. ,tabaram pe gumele alea ……of ce vremuri!
Mesele de ping-pong din curte, Banchetele , Imi amintesc ,ca dansam Lambada in curtea scolii la 204 dar nu mai stiu cu ce ocazie, superrrr. Cea mai buna invatatoare clasele1-4, Tobescu Adriana parca. Mai stiti pistoalele cu apa? sau pestii aia din plastic cu care stropeam de la etajul2 ? Chioscu de inghetata nu o sa-l uit niciodata pentru ca acolo avea cea mai buna VAFA si inghetata SPORT,aia la punga, Cremsnit, chiosc care se afla linga cel de ziare, aprozaru cu nenea la gras brunet si glumet., sifonaria din spatele complexului de unde luam brifcor si oranjada? EEEEIIIIIII CE ANI FRUMOSI!!! IMI ESTE DOR DE ACEI ANI , SI DE COLEGII MEI DRAGI(ADICA TOTI)

Ana #

17 Mar 2011 • 14:34

M-am intanit vara trecuta cu directoarea..update pe lista de RIP:
Niculescu Viorica si “aia batrana de desen” (nu stiu cum o chema)

diana #

24 Jan 2011 • 19:06

Pe Doctoru’ si-l mai aminteste cineva? Sau Docti i se mai zicea.
Pe profa de franca o cheama Viorica Niculescu, deci hai ca-i zic pe profii cu care am facut eu ore: Romana- MUNTEANU DOINA—SUPERRRR PROFAAAA, Mate (Diriga) —LACHE VASILICA-R.I.P., Fizica—GULIE CORNELIA—-I LOVEEEE YOOOUUUUUUU, Chimie—VOICU STANA—Wooowwww, Biologie —PRUNA MIHAELA—PRETY WOMEN, Geogra—STOICA VALENTINA, Istorire— STAICU ALEXANDRINA, Muzica—POPA STELA—-I MISS UUUUUUU, Sport —OTOPEANU DANIEL–R.I.P., Germana–NICULESCU MONICA si CUTZER ….nu-mi mai amintesc, dar nu pot uita cat de frumos ne canta la chitara. Cam atat imi amintesc, restul…de cultura civica, religie etc…nu mai stiu. Daca mai e cineva care a terminat in 1995, plsssss sa scrie.

myself #

3 Sep 2010 • 18:46

Da… am copilarit pe acolo (in anii ’80), era bagabonteala mare – voi n-ati mai prins-o dupa Lovilutie (cind deja se cam sparsesera gastile – care la bulau, care out, care dead)… Niste “ecouri” (din “marea petrecere”, ca sa zic asa) s-au mai auzitara, totusi, pina prin ’93 – dupa care s-a retras lumea de pe strasse (in baruri, chestii).
Poza 2 – preferata mea (nu s-a schimbat nimic de cind saream cu Pegas-ul pe acolo – altii sareau cu Mobre & alte incropeli de “motoare” :D ); sint putine zonele care sa se fi pastrat atit de neatinse, ca sa zic asa…
Si 3-ul ar fi fost foarte frumos daca nu ar fi aparut puscaria aia de gard (dati-i lu’ Smaranda in cap cu el din partea mea!).
Pentru 6, un pupic.
Restul e tacere…

ADRIAN PREDA #

9 Jun 2010 • 16:08

– tanti care vindea timbre si guma langa parculetul de langa scoala?
-ghereta de inghetata de la complex (de langa loto si foto)( vafe , inghetata aia de 2 lei parca cu menta si cea de parca era pachet de unt)-vindea un nene cu maneci speciale peste manecile halatului.
-cofetaria de la tricodava
-napolitanele kuku ruku , bonibon , tip-tip , TURBO , FINAL94
-oracolele fetelor care umblau din mana-n mana
-clasoare de timbre
– RAHANE , PIF-URI , MASINUTE DE FIER:MAJORETTE ; MATCHBOX , SURPRIZE , CICO , LAMAITA LA 1 LITRU , PEPSI-COLA LA STICLA DE STICLA
-macarena de la serbarea de clasa 4-a =))
LAMBADA , ACE OF BASE , ENIGMA , TECHNOTRONIC ,SNAP ,DEPECHE MODE – pe casette aduse de colegul MIRCEA PAPADOPOL( FRATELE MAI MIC a lui Alexandru Papadopol – FAIMOSUL “PAPI”) Tatal lui le aducea de la sarbi( casete) asa mai aflam si noi ce asculta altii in afara granitei tarii noastre si ne minunam ca prostii..
-fatza de catedra din catifea albastra
-clasa a 6-ea in laboratorul de chimie, Biologie , Fizica
-tabla verde dintr-a 5-a
-pistoale cu bile
-terenul de fotbal mare al scolii 154 , cel mic de handbal de la 204 si cel de baschet din fatza de la 154( cat le-am mai alergat )
– caratul hartii in pauza,
– elev de servici la sonerie cancelarie
– ghetusul din curtea scolii,
– patratica,
– frunza,
– excursiile
– liniuta
-tara tara vrem ostasi , batistuta , fetele jucand elastecul , sarind Coarda
– cornete , invizoace
– ping-pong pe catedra , fotbal cu banul , tzaca
-hartie scuipata prin tzeava de pix si lipita de tabla
-fetele de la B
Am avut diriginta pe Lache Vasilica( datorita ambitiei mele, nu am dat unde i-a sfatuit pe ai mei)altfel cred ca acum eram somer.
I-a sfatuit: ceva de genu’ :”Sa stiti ca copilul dvs, nu este de liceu asa ca dati-l la o scoala profesionala!!!”M-am riscat si am intrat la – Petru Maior – Industrial nr.2 –din spate de la Favorit ,zona fostului UMEB, ca acum a ajuns AFI PALACE – MALL / NOTA 8
Profesoara de Istorie imi scapa numele( cea cu ochelari in varsta – ii spuneam BUHA)multumita exigentei ei si informatiilor oferite in plus fatza de lectia ,asa am ramas cu cate cava folositor.
Profesoara de Biologie( SARMALE )o stiau colegii.Aveau metodele lor de a te face sa inveti mai fortat mai de voie de nevoie.Si din partea noastra asteptau macar putin bun simt sau sa vada ca-ti dai interesul.
Profesoara de Romana BORCESCU TATIANA( o sportiva desavarsita), Venea cu bicicleta la scoala si mergea pe bordura de la trotuar fara sa cada.Ii placea sa faca miscare. Suda tigari in pauza ca sarpele kent malboro.Stia sa te faca sa inveti avea stilul ei de predare incat retineai din clasa.Eleganta tot timpul aranjata si machiata marea majoritate a baietilor erau convinsi sa participe la ora.DECOLTEU, FUSTE CRAPATE. CINE NU O TINE MINTE?O AJUTA FIZICU’ SI ERA SI INZESTRATA DE NATURA.
Profesioara de fizica (Gulie Cornelia) cu stinghia ei de fibra de sticla , daca erai norocos sa o iei la palma.iti blestemai zilele ca ai venit la ora ei.
BIBLIOTECARA –Profesoara de franceza – (imi scapa numele)prietena buna cu profesorul de ATELIER D-L STANCU( CEL CU CHELIE CU BURTA SI BLUGI)
Tin minte ca a venit afumata odata la ore bine de tot.Ii placeau produse cu continut de alcool ambalate in diverse sticlute.
Cei doi profesori de atelier STANCU si MUSAT – SUPER DE TREABA.
In gluma ii spargea in cap neoane defecte lui Adi (zis si Baluba)
PROFESOARA de sport(imi scapa numele)(venea cu pantalonii de trening ridicati pana la piept) : iarna cu orele la saltelele alea prafuite si puturoase. Mai bine preferam sa nu vin la ore, sa ma dau lovit. Podul , Lumanarea , Intoarceri ,rasuciri , sarituri. – ca odata i-am spus in gluma:Doamna participam la lotul olimpic la sol. Mai trebuia cal cu manere si maciuci.Ce s-a mai ofticat . sa vina printii la scoala!(LOL)
Stoica de Geografie: MVPaMaJuSauNeP forever
PROFESOARA DE MUZICA ne punea in fiecare ora sa ascultam diverse parti din clasici. Oricum partea buna pentru unii macar pentru cultura muzicala. Acum cred ca pun manele sau alte aberatii.
Profesoara de germana “CALU’” – Tin mintre ca aveam un coleg venea cu diverse casete video ce ii cerea ea mai deocheate sau normale .Avea diverse seri in care mai veneau prieteni pe la ea. Parintii colegului lucrau in vama asa ca pe atunci era mana cereasca.
Dupa revolutie Colegul si-a deschis un centru de inchirieri casete video in Alimentara de la complex(DONA NICOLAE IONUT – NUMELE COLEGULUI)

COLEGI ENUMERATI IN ORDINEA CE -MI VINE ACUM IN MINTE:
BOMBOE VLAD , GHEORGHE IONEL DANIEL ; CONSTANTINESCU CRISTIAN ; VELCIU IONUT ; BOLOCAN MIHAELA , BOBE MARIANA , COSTEA LUCIAN , DICA SILVIA ; ILAS NICOLETA ; COADA FLORI; VONICA MIRELA ;DONA NICOLAE IONUT ; MIRCEA PAPADOPOL ; ISAILA BOGDAN ; IRIMIA BOGDAN ; DARDAIAC HELGA , WEISS DANIEL ; PISTOL CRISTIAN ; LAZAR ALEXANDRA ; LUPU ANA-MARIA ; RONCESCU FLORIN ; IMI PARE RAU CA NU IMI AMINTESC TOATE NUMELE ( E GREU HARD-U PLIN CU AMINTIRI – LOL!!!)CEI CARE NU AU NUMELE TRECUT SPER SA CITEASCA SI SA-L COMPLETEZE AICI DACA NU PE COLEGI.RO

Aveam 2 ore de televizor la romani , bulgari , sarbi si rusi cu televiziunile lor – nelimitat.
Nu cunosteam Multe formatii de muzica straina ce ascultai pe la mare cate un hit interpretat de altii in prima auditie. Stateam la coada la bilete sa vezi un film cu arte martiale , indian sau ceva vechi oricum( Fantoma lui Barba Albastra , Surcouf tigrul celor 7 mari , Sandokan , O floare si 2 gradinari , Luptatorul cu Sabia , Sora 13 , Omul; Paianjen , Cobra se intoarce si altele care nu imi vin in minte)
Sateam la coada la Bomboane Cubaneze , Ciocolati mici cu lapte – aurii , carne, Ulei si zahar cu ratia , Lapte , Banane , Portocale ,Cutii de Ananas , Oua .
Pedalam la bicicleta , jucam fotbal , fatza ascunsa , flori ,fete . ratele si vanatorii , castelus.
Citeam mai mult , ascultam , eram intelegatori, parca exista mai mult bun simt , decenta , sau rusine.Dupa revolutie parca tot ce nu am avut a navalit peste noi si nu prea am stiut sa apreciem ce aveam , nu ne-am pastrat identitatea , bunul simt , ratiunea am devenit mai orgoliosi , nepasatori , indiferenti , unii cu foarte putin bun simt , egoisti , internauti , indepartati de prieteni , colegi , vecini. Se Pare ca timpul trece macar amintiri sa mai avem ca viitorul iti poate rezerva multe placute sau neplacute.

Kristina #

6 Jun 2010 • 16:50

Ce amintiri imi trezesc pozele astea!Si eu tot in 154 am fost ,pacat ca nu am mai tinut legatura cu colegii..

diana #

6 May 2010 • 09:19

Yuyu, nu cumva d-na Borcescu venea cu bicicleta la scoala? Imi amintesc ca era o profa de romana care venea numai pe bicicleta. Are cineva cont pe neogen? Eu am , dianyzzia este nickname-ul, l-am facaut pt.a-mi gasii fostii colegi de scoala, de liceu, de facultate.

diana #

6 May 2010 • 09:16

Pt. Oana. BUna, eu am ramas prietena cu d-na de fizica (Gulie Cornelia) .

diana #

28 Apr 2010 • 18:09

CE tic avea profa de geogra…LOL. Il stiti pe “doctoru'”? A terminat in 1994, era cel mai zapacit din scoala. Venea la ora la Cutzer.

Oana #

28 Apr 2010 • 13:04

Si eu am invatat la sc 154. Dirigintele meu a fost Dl Capran de matematica. Imi amintesc cu drag, si Doamne cat drag, de drumul spre scoala, de salcami, de corcodusi…chioscul de inghetata (inghetata Unt), guma de mestecat de la colt, batraneii care veneau si vindeau timbre in parcul de langa scoala, genunchii rupti pe terenul de fotbal…Am terminat liceul Eugen Lovinescu de asemenea. Mai stiti ceva de toti profesorii astia? Mi-ar face placere sa iau legatura cu unii dintre ei, acum cand am 30 ani…

vali #

2 Jan 2010 • 20:12

da;ma incearca amintirile. eu am invatat la 204 ( in aceeasi curte). i-mi aduc aminte terenul acela de fotbal dintre cele doua scoli 154 si 204 cu asfalt. cati nu si-au rupt genunchii pe acolo. cat despre profesori ce sa mai spun-vremuri frumoase. am terminat in anul 1996 clasa a VIII-a. Ulterior scoala 204 a devenit liceu. si cine nu si-l mai aduce aminte pe directorul “smaranda dorul” si sotia dumnealui profesoara de chimie, de doamna profesoara ” ariciu”

Radu Stanciu #

16 Nov 2009 • 00:11

Tudor, din păcate nu cred că te cunosc, deși sunt născut în 1985 și am terminat 154 în 2000. Oricum, ca unul care încă locuiește în cartier dă’mi voie să’ți spun că nu e deloc așa de tragic. Curtea școlii a fost închisă cu gardul în vara lui 2001 cred; evident că îmi pare rău că nu mai pot să trec pe’acolo și că nu mai e amestecul ăla interesant de oameni ( tot cartierul trecea pe’acolo cel puțin o dată, în jurul prânzului ! ), dar dacă aș fi acum elev de școală mi’ar plăcea, pentru că e mult mai sigur și copiii sunt feriți de tot felul de dubioși care existau și pe vremea noastră ( mi’aduc aminte că odată era să fim călcați de un dement la ora de sport ! ). Cât despre terenul de fotbal, poate e mai puțin romantic ca pe vremea noastră, dar e mai dotat, iar închiriatul pentru particulari e valabil numai după ore, de obicei noaptea, nici un deranj. Lucrurile nu stau pe loc, asta e, am îmbătrânit.
Pentru toți elevii doamnei Stoica de Geografie: MVPaMaJuSauNeP forever !!! Dar de Popa de Muzică, Sevastru de Română ( amândoi ), Sandu Constanța de Română, Căpraru, Ristea, aia bătrână de Desen, Niculescu de Germană, baba înfiorătoare de Franceză etc. își mai aduce aminte cineva ?

Pop Cornelius #

21 Jul 2009 • 14:32

n-am apucat sa termin scoala acolo. am plecat in ’83 ianuarie in germania. numai un an si jumate am facut scoala si gradinita langa scoala.
mai are cineva poate niste poze din generatia de atunci? sunt in ’74 nascut.

yuyu #

10 Feb 2009 • 20:07

si eu cred ca am fost cu unii din voi in generatie, am terminat in 95 generala, eram la B la Borcesc sau apoi schimbandu-si in Sergiu tatiana( profa de romana)
cele mai frumoese amintiri: campionatele de fotbal, cand faceam galerie baietilor, ghetusul din curtea scolii, patratica, frunza, excursiile…vai ce de amintiri…

diana #

1 Jun 2008 • 11:15

Am invatat si eu la 154, (1990-1995) pe vremea cand era directoare d-na Profesoara Voicu Stana (de chimie) iar director adjunct era d-na profesoara Pruna Mihaela (de biologie). COCO ce diriginte ai avut? Eu am avut-o pe d-na Lache VAsilica. Chiar imi amintesc de o colega COCO de la a VIII-a A (clasa unei prof. de Romana, nu-mni mai amintesc numele).S-ar putea sa fi fost colege de scoala, asa deduc din ce ai scris aici. Pup

dumi #

12 Mar 2008 • 22:02

poza #2 e “bara”, din spatele scolii… multi am copilarit peacolo :)

dumi #

12 Mar 2008 • 21:59

coco, pe cine ai avut diriginte??

coco #

10 Mar 2008 • 11:46

ee… ce sentimente ma incearca. la 154 am invatat, acolo am copilarit, aleea aia a fost batuta de sute de ori cred in drumul catre fete si colegi, nu mai zic de plimbarile cu bicicleta in zona respectiva in care am invatat si in care am locuit pana la 20 de ani.

Proops #

13 Jul 2007 • 11:51

dap shi eo am invatat tot in 154 …. shi imi aduc aminte de drumul meu inspre scoala k dadeam cu capul in gardul rupt pe timpul ierniii din cauza k nivelul solului crestea din cauza zapezii … shi multe lucruri se intamplau ,…. f urat acest “GARD VERDE” elevii nu ar trebuii imprejmuitzi de gard …. ar trebuii sa se duca la scoala sa se simta bie nu inchishi in cushca …. bafta all … 154 rulz …

Federatzia #

30 Mar 2007 • 12:30

tudorele…smecherie..hai sa vad…daca ma recuosti dupa nickname..sa vad cata memorie ai…

oricum..acuma arata mai bine..ca au temriant lucrarile pe aici

am fost acolo #

29 Mar 2007 • 13:52

Mi-ar fi placut ca pozele astea sa fi fost facute acum 10 ani. Iti aduci aminte:
– tanti care vindea timbre si guma langa parculetul de langa scoala?
-ghereta de ingetata de la complex (de langa loto si foto)
-cofetaria de la tricodava
-napolitanele kuku ruku
-oracolele fetelor care umblau din mana-n mana
-macarena de la serbarea de clasa 4-a =))
-fatza de catedra din catifea albastra
-clasa a 6-ea in laboratorul de chimie
-tabla verde dintr-a 5-a
-pistoale cu bile
-hartie scuipata prin tzeava de pix si lipita de tabla
-fetele de la B
-Lache, Sevastru si profa de geogra, caratul hartii in pauza, “mevepamajusaunep”
…atat imi vine momentan in minte…

Octav G. #

20 Dec 2006 • 00:50

Pana la urma tot ceea ce ne ramane e ceea ce am pastrat in noi. Si ce e acum schimbat pentru tine e la fel de familiar pentru un tanar de 10 ani pe cat erau acele locuri pentru tine atunci. Viata merge inainte. Lovinescu a fost liceul meu. Acum au vopsit totul intr-un verde bolnavicios. Tot inainte, Tudor.

Elena Valentina #

17 Dec 2006 • 19:38

Stiam eu ca mi se par cunoscute locurile astea.Si eu am invatat in Liceul Industrial Gheorghe Asachi.

uae_flunky #

8 Dec 2006 • 23:14

ca tot am discutat azi de teoria formelor fara fond..

Adi #

7 Dec 2006 • 15:59

Si eu tot la 154 am fost, acu… 20 de ani :(
Nu prea-mi dau seama poza #2 unde e facuta – venind dinspre Chilia Veche?

andreiard #

7 Dec 2006 • 09:22

uaa! surprins sunt ÅŸi-Å£i tare mulÅ£umesc! la mine e vorba de nr.204, adică aia de-au pictat-o-n roz ÅŸi i-au zis mai apoi liceu. hăhăă, iar blocul ăla alb de zece dintre ÅŸcoli, cu etajul lui trei cu tot, e locul în care mi-am jucat (aproape) toată copilăria. revin des pe-acolo, ca ÅŸi tine văd, ÅŸi mă uit cu ochii între-deschiÅŸi la locuri ÅŸi copaci prin geamul maÅŸinii – mă încarcă. mulÅ£am înc-o dată!